Спомен от една почивка на Филипините – остров Боракай

Остров Боракай – островът, който никога не спи. Въпреки интензивно изграждащата се туристическа инфраструктура Боракай е успял да запази своята тропическа красота, бели плажове и кристално чисти води.

Ние от Дрийм Травъл предлагаме на вашето внимание: ЕДНА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ БОРАКАЙ, ФИЛИПИНИТЕ

Дали ще се излежавате на белия пясък, ще се повозите на катамаран или ще танцувате цяла нощ на някое плажно парти , Боракай е прекрасно място за всяко едно от тези неща.

Всяка година тези кристално чисти води и прекрасни бели плажове привличат хиляди туристи от целия свят на Боракай.

остров Боракай - почивка на Филипините

Разположен само на 315 км. южно от Манила този остров притежава най-дългия плаж с ослепително бял пясък,като при слънчево време е препоръчително да носите слънчеви очила. Затова този плаж дълъг 4 км. и широк на места до 70 м.се нарича-белия плаж (White beach).

Подредени един до друг по протежението на цялата ивица ,разделени само от тесни улички са хотели, ресторанти, барове, малки магазинчета и спа центрове. И всичко това е на самия плаж.

Белият плаж на остров Боракай, Филипините

Дошли веднъж на белия плаж на Боракай, ние можем да се отдадем на райско блаженство,безгрижни разходки, масажи и съзерцаване на магически залези.За тези които са решили да поспортуват могат да избират между плуване, ветроходство, каяк, гмуркане, сърф, шнорхелинг, риболов, волейбол, футбол, голф, конен спорт, катерене, разходки с велосопеди или бъгита.

Населението на остров Боракай е около 12000 души. Коренните жители са разпръснати на територията на острова в региони, наречени екзотично “barangays” . Сред тези региони трите най-големи са Япак на север, Манок-Манок -на юг и Бaлабaг в централната част на Боракай.

Според туристите и местните, една от най-голямите забележителности на остров Боракай  е популярният Бял плаж (вижте снимките). Той представлява дълга 4 километра плажна ивица с бял пясък. Намира се намира в защитената западна част .

Силните ветрове и защитният риф на плажа Бaлабaг са отлични за уиндсърфинг и парасейлинг, за гмуркане. Няколко по-малки плажа по бреговата ивица на остров Боракай, някои от които са скътани във вътрешността и уединени, докато други изобилстват с ексклузивни почивни комплекси.

остров Боракай - почивка на Филипините остров Боракай - почивка на Филипините  остров Боракай - почивка на Филипините остров Боракай - почивка на Филипините остров Боракай - почивка на Филипините остров Боракай - почивка на Филипините остров Боракай - почивка на Филипините остров Боракай - почивка на Филипините

Почивка на Малдивите – райска дестинация

Почивка на Малдивите – защо пък не?!

Една любима на екипа ни дестинация, която често препоръчваме – почивки на Малдивите, се превърна в бум за екзотични почивки и екскурзии. Любители на екзотика, любители на далечни пътешествия, и такива, които харесват това, което и другите харесват се втурнаха да поръчват почивки на Малдивите.

Почивки на Малдивите
Почивки на Малдивите

Защо предлагаме оферти за Малдивите. Малдивите са островна държава в Индийски океан. Състои се от група атоли и на югозапад от Индия, приблизително на около 700 км югозападно от Шри Ланка. Малдивите са най-малката държава в Азия и по брой на население, и по територия – с обща площ 300 кв.км.
Най-високата точка на островите е 2,3 метра над морското равнище, а средната им височина е 1,5 м.

Мале е столица на държавата. Намира се на най-големия от атолите.

На Малдивите нямат река или голямо езеро. Има недостиг на питейна вода. Температурата е между 24°C до 33°C.

Малдивите са заселени преди повече от 2 хилядолетия.

Будизмът е бил основна религия на Малдивите още по времето на великия Ашока, 3-ти век пр.н.е. Араби и персийци се заселват тук V-VI век. Ислямът навлиза като основна религия през 1153 г. Проповедникът на исляма се самопровъзгласява за султан и основава династия. Малдивите попадат под владичеството на Португалия (1558), а след това под това на Холандската Ост-Индия (1654). През 1887 стават протекторат на Англия. Получават независимост на 26 юли 1965, а на 11 ноември 1968 след проведен референдум са обявени за република. Момун Абдул Гаюм е президент на Малдивите през 1978 до 2008 година. Той е преизбиран 6 пъти в отсъствието на опозиция. След разрешаване на политическите партии с всенародни избори е избран Мохамед Нашид.

Държавно устройство:

Малдивските острови са президентска република. Президентът на Малдивите е държавен и правителствен глава и се избира пряко за 5 години и ръководи висшия изпълнителен орган – министерския съвет. Висшият законодателен орган на Малдивите (народният меджлис) е еднопалатен парламент от 50 депутата (8 от тях се назначават от президента, а 42 се избират за 5 години от населението).

Политическите партии са разрешени от 2005 на Малдивите:
Народна партия на Малдивите, Партия на справедливостта, Ислямска Демократична партия, Демократична партия на Малдивите (издига кандидатурата на сегашния президент на Малдивите Мохамед Нашид)

Изберете с Дрийм Травъл Почивка на Малдивите!