5 от най-добрите ски курорти в Австрия

Австрия  е не само Виена и Залцбург, Моцарт и Щраус, великолепни дворци и опери, но и изобилие от ски курорти от световна класа. Условията за зимни спортове са великолепни, а цените изобщо не са шокиращи на фона на тези в българските ски центрове.

ИНСБРУК- столицата на австрийската федерална провинция Тирол е разположена в долината на река ИН, от където идва и името и Инсбрук. Освен с великолепни алпийски писти районът на Инсбрук разполага с чудесни условия за ски бягане( общата дължина на пистите е над 40 км, като дори има осветена писта за нощно каране) сноуборд и шейнички,  в спортния комплекс Olympia World можете да карате кънки, а можете да се пуснете и на олимпийската писта(улей) за бобслей, тобоган и скелетон, която е с дължина 1270 м, 14 завоя и денивелация от 124 м.

КИЦБЮЕЛ- невероятно красив старинен град с неговите алпийски къщи, средновековни черкви и романтични калдъръмени улички. Общата дължина на пистите в района на Кицбюел е 186 км, като по-голямата част от тях са подсигурени и със снежни оръдия. До пистите се стига с  помощта на 56 модерни лифта, а по планинските склонове са разположени над 50 чайни и таверни, в които скиорите да се стоплят и подкрепят.

ЙОЦТАЛ- – долината на Йоцтал е известна като място, където на съвсем близко разстояние един до друг се намират два великолепни зимни курорта-Зьолден и Орергургл-Хохгургл. Това е алпийския курорт с нак-сигурна снежна покривка. Общата дължина на пистите в Зьолден е 150 км, а в Обергургл-Хохгургл е 110 км.

ИШГЛ- великолепни условия за ски. Местният ски център Силврета Арена е свързан с швейцарския курорт Замнаун. Писти с дължина 235 км., лифотве с капацитет 78 900 души в час, 31 снегорина. Редом с десетките за слалом, спускане и ски бягане в Ишгл се намира и една от най-дългите  писти за спускане с шейнички в Австрия- почти 7 км.

ШЛАДМИНГ-разположен между два планински масива- Планай и Хохвурцен-в провинция Щирия. Районът, заключен между тях, предлага алпийски писти с дължина 117 км, обслужвани от 52 лифта, а в случай че природата не прояви благосклонност и снегът закъснее, в действие влизат 612 ски оръдия.

watch?v=EOcLKAvreTk