Почивка на Малдивите – райска дестинация

Почивка на Малдивите

Почивка на Малдивите – защо пък не?!

Една любима на екипа ни дестинация, която често препоръчваме – почивки на Малдивите, се превърна в бум за екзотични почивки и екскурзии. Любители на екзотика, любители на далечни пътешествия, и такива, които харесват това, което и другите харесват се втурнаха да поръчват почивки на Малдивите.

Почивки на Малдивите
Почивки на Малдивите

Защо предлагаме оферти за Малдивите. Малдивите са островна държава в Индийски океан. Състои се от група атоли и на югозапад от Индия, приблизително на около 700 км югозападно от Шри Ланка. Малдивите са най-малката държава в Азия и по брой на население, и по територия – с обща площ 300 кв.км.
Най-високата точка на островите е 2,3 метра над морското равнище, а средната им височина е 1,5 м.

Мале е столица на държавата. Намира се на най-големия от атолите.

На Малдивите нямат река или голямо езеро. Има недостиг на питейна вода. Температурата е между 24°C до 33°C.

Малдивите са заселени преди повече от 2 хилядолетия.

Будизмът е бил основна религия на Малдивите още по времето на великия Ашока, 3-ти век пр.н.е. Араби и персийци се заселват тук V-VI век. Ислямът навлиза като основна религия през 1153 г. Проповедникът на исляма се самопровъзгласява за султан и основава династия. Малдивите попадат под владичеството на Португалия (1558), а след това под това на Холандската Ост-Индия (1654). През 1887 стават протекторат на Англия. Получават независимост на 26 юли 1965, а на 11 ноември 1968 след проведен референдум са обявени за република. Момун Абдул Гаюм е президент на Малдивите през 1978 до 2008 година. Той е преизбиран 6 пъти в отсъствието на опозиция. След разрешаване на политическите партии с всенародни избори е избран Мохамед Нашид.

Държавно устройство:

Малдивските острови са президентска република. Президентът на Малдивите е държавен и правителствен глава и се избира пряко за 5 години и ръководи висшия изпълнителен орган – министерския съвет. Висшият законодателен орган на Малдивите (народният меджлис) е еднопалатен парламент от 50 депутата (8 от тях се назначават от президента, а 42 се избират за 5 години от населението).

Политическите партии са разрешени от 2005 на Малдивите:
Народна партия на Малдивите, Партия на справедливостта, Ислямска Демократична партия, Демократична партия на Малдивите (издига кандидатурата на сегашния президент на Малдивите Мохамед Нашид)

Изберете с Дрийм Травъл Почивка на Малдивите!